Svenska rapartisten Xersize har ett starkt driv att skapa musik. Med influenser från bland annat Eminem och Machine Gun Kelly så har hans hängivenhet till konst och skapande varit en drivande kraft bakom hans framgångar.

När han talar om sin personliga koppling till musik så kommer de terapeutiska inflytanden på tal. "Jag kämpade med djup depression och ångest i 14 år. Mycket av min musik kommer från mina känslor från den perioden", "Mycket av min musik kommer från mörkret inuti".

Med en stark koppling till musik sen barnsben skrev han sin första låt vid 8 års ålder. När han får frågan om detta förhållande beskriver han sina första musikaliska minnen. "Jag har känt ett starkt band till musik sedan jag var liten. Från att jag var 6 år och stod på min säng och låtsades att jag stod på scen samtidigt som jag mimade med till mina favoritlåtar”.

Rapparen arbetade tidigare med Worcester, MA-baserade rapkollektivet Hytown Records, och medverkade i olika mixtapes samt i låten "An Empty Venue With 2 Broken Microphones" på ett album av den amerikanske rapparen B'LoCo. Han släppte sin första EP "Before Massachusetts" 2018 som innehöll ett samarbete med den amerikanska rapduon Potluck.

Xersizes debutalbum "Xersize" släpptes 2019, följt av hans andra album "Välkommen Hem" 2020.

Rapparen skrev på för Göteborgsbaserade skivbolaget Rexius Records 2021. Nu förbereder han för släppet av deras första singel tillsammans.